CORONA update 25 februari 2022
Door de per deze datum doorgevoerde versoepelingen gelden er geen maatregelen meer die invloed hebben op activiteiten bij onze tennis- en padelclub. We kunnen weer volledig vrijuit spelen en de Match is weer open gedurende de reguliere tijden.

CORONA update 25 januari 2022
Opnieuw zijn er vandaag enkele versoepelingen in het Corona-beleid aangekondigd. Voor TPC Hardenberg betekent dit dat de Match weer open gaat, zij het met beperkte openingstijden. De sluitingstijd voor de Match is voorlopig 22:00 uur. Voor het overige blijven alle maatregelen van kracht, houd afstand, draag een mondkapje zolang je niet zit. Neem wel je telefoon met Corona app mee, de toegang is alleen voor personen mét Conrona toegangsbewijs. Dit geldt ook voor de tennissers die in de hal spelen.

CORONA update 14 januari 2022.
Vandaag zijn er enkele versoepelingen doorgevoerd in het Corona-beleid. Gevolg hiervan is dat er door iedereen weer 'dubbels' kunnen worden gespeeld, én dat er weer binnen (ook dubbel) getennist kan worden. De tennishal is daarvoor opgesteld. De Match blijft echter helaas nog gesloten omdat deze valt onder de branche horeca, en daar zijn de versoepelingen nog niet van kracht.
Voor wat het tennissen in de hal betreft zijn er wel een paar aandachtspunten;

 • Neem voor de zekerheid je key card mee om binnen te komen, er is niet altijd iemand aanwezig.
 • Ben je de eerste op de dag, wil je dan het licht aandoen achter het gordijn in de hal, links van de deur en ook weer uitdoen graag als er niemand na je komt.
 • Mondkapje is verplicht tot op de baan en houd 1.5 meter afstand.
 • CTB (corona toegangsbewijs) is verplicht boven de 18 jaar, neem je mobiele telefoon mee, er kan controle zijn.
 • Ben je de laatste op de avond wil je dan ook het licht uitdoen en de deur achter je dicht doen.

CORONA update 18 december 2021.
Opnieuw zijn er van overheidswege corona-maatregelen getroffen, en opnieuw wordt daardoor ook de tennissport geraakt. Sporten op sportlocaties is vanaf zondagmorgen 19 november alleen nog toegestaan in de buitenlucht en met een maximum groepsgrootte van 2 personen.
Dit is toegestaan tussen 5.00 en 17.00 uur. Er kan dus ’s avonds niet getennist worden en overdag kunnen er alleen buiten enkels gespeeld worden. De Match en de tennishal zijn vanaf 18 december gesloten. Toiletten mogen toegankelijk blijven op buiten sportlocaties, maar houd er rekening mee dat deze bij TPC Hardenberg niet bereikbaar kunnen zijn in verband met sluiting van de Match.

Alle andere maatregelen en adviezen blijven van kracht, blijf thuis bij klachten, houdt 1,5 meter afstand, was regelmatig de handen.  De nieuwe maatregelen gelden voorlopig tot en met 14 januari. Bij wijzigingen volgt bericht.

CORONA update 6 november 2021.
Het is je vast niet ontgaan in de media. Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag 2 november en het daarop volgende debat met de Tweede Kamer heeft het demissionair kabinet nieuwe corona maatregelen aangekondigd voor de binnensport en de horeca.

Vanuit TPC Hardenberg, De Match en Vechtdal Tennis zijn wij hierdoor genoodzaakt om iedereen, van 18 jaar en ouder, die binnen in de hal vrij tennist, traint of de Match bezoekt bij binnenkomst te controleren op een geldig corona toegangsbewijs. 

Wat houdt dit concreet in;

 • Als je in de hal gaat tennissen of indien je de Match (horeca) bezoekt (zowel binnen als buiten op het terras, kleedruimtes of toiletten) dien je in het bezit te zijn van een geldig QR code;
 • Deze QR-code moet je kunnen laten zien en wij zijn genoodzaakt dit te controleren: loop je bij binnenkomst naar de bar voor controle? Voor evenementen, waaronder de VechtdalCup, zal er één ingang worden gecreëerd, waarbij er een looproute zal zijn naar een controledesk;
 • Als je de de QR code niet bij je hebt, zal je de toegang worden geweigerd;
 • Geldig voor bezoekers en spelers  
 • Dit is uitgezonderd voor alle jeugd tot 18 jaar
 • Dit gaat in vanaf 6 november 2021 

We willen je vragen om hier verantwoordelijk mee om te gaan en alle actieve regels te volgen van onze vrijwilligers binnen het tennispark. Wij zijn, net als jij, genoodzaakt de regels te volgen. 

CORONA update 5 juni 2021.
Vanaf 5 juni zijn er versoepelingen van de corona-maatregelen. Bij sport en dus ook tennis/padel wordt het onderscheid in leeftijden losgelaten. Alle leeftijden mogen nu sporten zonder de 1,5 meter regel in acht te houden (Dit geldt alleen tijdens het sporten).  Verder gaan de kleedkamers en douches weer open. De Match mag weer open zijn tot 22 uur. De Match heeft daarmee tot de bouwvak haar openingstijden als volgt:

Ma 9.00 - 12.00 en 19.00 - 22.00

Di 9.00 - 12.00 en 19.00 - 22.00

Wo:                      19.00 - 22.00

Do: 9.00 - 12.00 en 19.00 - 22.00

en in de weekenden bij geplande activiteiten. Tijdens de bouwvak (24 juli - 15 aug) is de Match, zoals altijd, gesloten.


Opening kleedkamers/douches
Het kabinet heeft onlangs tijdens de persconferentie aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële club overstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Binnensporten mag weer in grotere groepen. Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open. De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door en het aantal vaccinaties stijgt snel, waardoor versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn. De douches bij TPC Hardenberg worden nog niet in gebruik gesteld. Er moet, wegens het lange buiten gebruik zijn, eerst een aantal controles worden uitgevoerd. Zodra ook deze weer in gebruik gesteld kunnen worden zullen we dat ter plaatse aangeven.
 
Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.
Kijk voor de uitgebreide informatie over de versoepelingen en de voorwaarden op de site van de overheid.
Als de positieve ontwikkelingen voortzetten dan zijn vanaf 30 juni meer versoepelingen uit stap 4 en 5 mogelijk. Op 22 juni zal het kabinet daar over een beslissing nemen.

CORONA update vanaf 28 april 2021
Op 28 april zijn enkele versoepelingen doorgevoerd in het Corona beleid. Dit betekent dat het terras van De Match overdag van 12:00 tot 18:00 uur open kan worden gesteld. Voorlopig zal De Match dit in de weekeinden realiseren, maar zal het terras op doordeweekse dagen voorlopig nog gesloten blijven.

CORONA update vanaf 16 maart 2021
Op 8 maart kwam dan eindelijk het goede nieuws dat er enkele versoepelingen mogelijk zijn in de Coronamaatregelen. En ja, daar is ook het tennisspel een onderdeel van. Iedereen mag straks weer in klein groepsverband van 4 personen buiten sporten. Vanaf 16 maart mogen dus ook de leden vanaf 26 jaar en ouder weer 'dubbelen'. Let wel, dit geldt alleen voor buiten sporten, dus de binnenbanen blijven gesloten, ook als het regent.
De avondklok blijft nog gelden, dus je kunt alleen afhangen op een tijd die uiterlijk om 20:45 afloopt.

CORONA update vanaf 3 maart 2021
Jongeren t/m 26 jaar mogen weer dubbelen! 4 personen uit één huishouden ook. 
Het digitaal afhangen is ingeregeld voor de jongeren t/m 26 jaar. Maar voor een baanreservering van een huishouden vragen we de twee oudste spelers om de baan te reserveren. 

CORONA update t/m 2 maart 2021
Tot en met 2 maart blijft de avondklok als hieronder genoemd nog gelden. De uiterste afhangtijd blijft dus 20:45 uur.

CORONA UPDATE t/m 9 februari 2021
Tot en met 9 februari geldt in heel Nederland een avondklok tussen 21:00 en 4.30 uur.
We mogen nog steeds enkelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen tijdig thuis kan zijn is de laatste mogelijk om een baan te reserveren van 20:00 uur tot 20:45 uur. We volgen hiermee het advies van de KNLTB.

CORONA UPDATE 14 december 2020
Van 15 december t/m 19 januari gelden naast de algemene regels van het RIVM voor tennis en padel het volgende:
Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Alleen enkelspel dus.
Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, alleen buiten.
Tennishal is gesloten, binnen tennissen is niet toegestaan.
Tennispark is alleen toegankelijk met toegangspas. Voor 5 euro aan te schaffen op vertoon van je lidmaatschapspas bij Jacobine Tinselboer, voorzitter@tchardenberg.nl of Paul Meijerink, Vechtdal Tennis, tel 06-21914535.

CORONA UPDATE 19 november
Vanaf donderdag 19 november is dubbelen weer toegestaan.
Alle andere maatregelen blijven nog van kracht.

CORONA UPDATE 4 november 2020 – 22:00 uur
Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
Er worden geen wedstrijden gespeeld.
Publiek is niet toegestaan.
Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht

CORONA UPDATE 14 oktober 2020
Alle competities en toernooien zijn stopgezet
Kleedkamers en toiletten zijn gesloten
Alleen vrij tennissen (na reservering) en trainingen zijn toegestaan
Kom kort voor je tennisafspraak naar het park en ga na afloop gelijk naar huis
Houd je ook tijdens het spelen aan de 1,5 meter afstand
Neem alle Corona maatregelen in acht

CORONA UPDATE 28 en 29 september 2020
Vanaf 29 september 18 uur zijn de aanvullende maatregelen de komende 3 weken van kracht: We mogen geen toeschouwers meer verwelkomen op ons tennispark.
Horeca moet om 22 uur sluiten en vanaf 21 uur mogen er geen nieuwe gasten worden toegelaten is gevestigd op het sportpark en moet daarom sluiten. We betreuren dit zeer.
We kunnen dus alleen naar het park komen om tennis of padel te spelen.
Kom kort voor aanvang naar de baan en ga direct na het spelen weer naar huis.
We verzoeken iedereen om zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan, om te kleden en te douchen.
Toegang tot de tennishal alleen na reservering met keycard. Te verkrijgen bij Vechtdal Tennis (trainers op de baan) of bij onze voorzitter Jacobine Tinselboer te bereiken via voorzitter@tpchardenberg.nl of 06-22847445.

CORONA UPDATE 6 augustus 2020
Aanvullend op de update van 1 juli 2020 de volgende twee regels:
Wanneer je in een oranje/rood gebied geweest bent tot 14 dagen voor aanvang van je geplande bezoek aan ons tennispark: blijf in thuisquarantaine en kom niet naar het tennispark;
De Match heeft ook te maken met aanvullende regels, zij moeten alle gasten registreren. Bij de Match gelden horeca regels.
Voor onze gasten tijdens Kendis Kids Open hebben we hier alle regels die gelden overzichtelijk weergegeven.

CORONA UPDATE 1 juli 2020
We mogen weer toeschouwers verwelkomen.
Je mag staan kijken naast de baan. Met in inachtneming van 1,5 meter afstand voor iedereen ouder dan 18 jaar.
Het terras is open
Op het terras is zitten nog wel verplicht. Hier gelden horecaregels.
Er geldt geen verplichte reservering of triage (vragen naar gezondheidsklachten) voor bezoek aan De Match
Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen zijn weer open
In de kleedkamer geldt 1,5 meter afstand. Wanneer je thuis kunt omkleden en douchen heeft dat de voorkeur.
De tennishal mag weer open
Het afhangbord en lichttablet mogen weer aan
Gebruik het desinfectiemiddel dat ernaast staat
Je kunt dus ook weer op de club afhangen, maar thuis afhangen via de ClubApp heeft wel de voorkeur
Tijdens het sporten hoeft 1.5 meter niet in acht genomen te worden
Maar we schudden nog geen handen en geven ook geen high fives
Bij klachten blijven we nog steeds thuis
En laat jij je zo snel mogelijk testen
Na het spelen sleep je zelf de baan
We houden ons nog wel aan de looprichtingen zoals in de baanreservering staat vermeld.

CORONA UPDATE 20 mei 2020
Vanaf donderdag 21 mei mogen we dubbelen met inachtneming van 1,5 meter, ook op de baan!
In fase 3 mogen de leden van 19 jaar en ouder:
– enkel en dubbelspel spelen
– moeten we digitaal (thuis) afhangen
– gaan we thuis naar het toilet en wassen we handen voor vertrek
– komen we alleen op het park met een (digitale) afspraak
– nemen we tijdens het spelen ook de 1,5 afstand in acht
– gaan we na het spelen gelijk weer naar huis
Natuurlijk moeten we ons verder ook aan alle andere regels houden die we inmiddels kunnen dromen; kom het liefst op de fiets, bij klachten blijf je thuis etc. Wij zullen ervoor zorgen dat alle regels ook zichtbaar op het park hangen.

Heb jij de KNLTB Club App nog niet geinstalleerd? Doe dat dan nu. Lukt dat niet? Kijk even op de website bij de veel voorkomende problemen. Kom je nog niet verder vraag dan je tennismaatje om te reserveren of vraag hulp van een ander lid. Zonder reservering mag er niet getennist worden!

CORONA UPDATE 8 mei 2020
Vanaf maandag 11 mei mag iedereen weer tennis en padel spelen.
In fase 2 (die duurt waarschijnlijk tot 1 juni) mogen de leden van 19 jaar en ouder:
– alleen enkelspel spelen (45 minuten)
– moeten we digitaal (thuis) afhangen
– gaan we thuis naar het toilet en wassen we handen voor vertrek
– komen we alleen op het park met een (digitale) afspraak
– gaan we na het spelen gelijk weer naar huis

Natuurlijk moeten we ons verder ook aan alle andere regels houden die we inmiddels kunnen dromen; houdt 1,5 meter afstand, bij klachten blijf je thuis etc.
Wij zullen ervoor zorgen dat alle regels ook zichtbaar op het park hangen.
Voor nu, installeer de KNLTB Club App. Lukt dat niet? Vraag dan je tennismaatje om te reserveren of vraag hulp van een ander lid. Zonder reservering mag er niet getennist worden!
In de loop van zaterdag of zondag zal het mogelijk zijn om digitaal een baan te reserveren. Installeer je de KNLTB Club App dan ontvang je een bericht zodra dit kan.

CORONA UPDATE 25 april 2020
Jeugd mag weer tennissen vanaf woensdag 29 april!
We hebben goed nieuws: ons tennispark op de Boshoek mogen we onder voorwaarden weer openstellen.  In de komende dagen gaan we het park inrichten voor gebruik in deze bijzondere tijd.  In deze eerste fase kan er door de jeugd weer tennis en padel gespeeld worden, maar alleen op afspraak.

Natuurlijk zijn op het sportpark alle geldende regels van het RIVM van kracht en hebben we aanvullende regels waar we aan ons moeten houden. Je kunt ze ook lezen op de website van de KNLTB. Iedereen die een afspraak maakt om te komen tennissen zullen we er ook over informeren. Wij zijn ervan overtuigd dat we dat samen kunnen.

Het clubhuis en de kleedkamers zijn gesloten. Er mogen geen ouders, verzorgers of supporters op het tennispark aanwezig zijn.
Met uitzondering voor G-tennis, bij G-tennis mag er 1 begeleider meekomen, maar ook de begeleiders moeten zich aan de regels.

Jeugd vragen we zoveel mogelijk om zelfstandig naar het sportpark te komen, lopend of op de fiets. Jonge kinderen kunnen samen fietsen, vanaf 13 jaar moet je rekening houden met de 1,5 meterafstandregel.

Word je gehaald en gebracht dan kunnen ouders je afzetten en ophalen op de parkeerplaats naast de tennishal. Voor de jongste jeugd zal de trainer daar klaar staan om de kinderen op te halen.

We gaan in de eerste week eerst de trainingen opstarten. Dat doen we op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag. Tijden kun je hier bekijken.

De jeugdleden worden dit weekend door Vechtdal Tennis geïnformeerd. Later gaan we ook ruimte creëren voor vrij tennissen en de mogelijkheid om vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen en hopelijk volgt verdere uitbreiding snel.

De KNLTB doet haar best om tennis en padel ook weer mogelijk te maken voor alle andere leeftijdsgroepen. Zij maar ook wij bereiden ons dus voor op sport in de 1.5 meter samenleving voor iedereen. Zodra er meer nieuws is horen jullie dat.

CORONA UPDATE 23 april 2020
Vanaf 29 april mag de jeugd weer tennis en padel spelen. Voorbereidingen zijn in volle gang nu minister president Rutte heeft aangekondigd dat de jeugd weer mag gaan sporten. Achter de schermen wordt er binnen de club hard gewerkt om alles klaar te krijgen zodat onze jeugd vanaf woensdag weer kan tennissen.

Natuurlijk gaan we alle richtlijnen van de RIVM en KNLTB strikt volgen. Dat houdt in dat er alleen tennis en padel kan worden gespeeld onder toezicht.

We verwachten vrijdag alle richtlijnen van de KNLTB te ontvangen, in de loop van het weekend zullen we meer informatie kunnen verstrekken.

CORONA UPDATE 15 maart 2020
Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. De KNLTB adviseert tennisscholen en commerciële tenniscentra ook gevolg te geven aan deze oproep.

TPC Hardenberg volgt dit op en ook VechtdalTennis en de Match geven hier gehoor aan.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie, zodra we hier meer over weten zullen we jullie berichten.

CORONA UPDATE 12 maart 2020
In verband met de landelijke maatregelen, hebben wij vanavond als bestuur van TPCH besloten om -tot nader orde- de KNLTB richtlijnen aan te houden en dat betekent:

·   Dat de voorgenomen ClubKampioenschappen afgelast worden
·   Het openingstoernooi op 21 maart 2020 niet zal plaatsvinden.

Voor verdere maatregelen die wij in acht nemen, verwijzen wij jullie naar: knltb nieuws

Vooralsnog gaan de trainingen van Vechtdal Tennis dus gewoon door en kan er ook vrij getennist worden. Ook hierin houden we alle richtlijnen van de KNLTB aan.