Historie
Tennis- en Padelclub Hardenberg is een vereniging met veel historie. Op 30 juni 2016 is de nieuwe tennisclub ontstaan vanuit een fusie tussen twee Hardenbergse verenigingen. Er wordt in Hardenberg al getennist vanaf 1930. Vanaf voorjaar 2017 kunnen we tennissen op een prachtig nieuw tennispark met maar liefst 10 tennisbanen en 2 padelbanen buiten. Bovendien hebben we ook 3 tennisbanen binnen waar we bij activiteiten naar uit kunnen wijken en waar iedereen een baan kan huren.

Tennissen / Padellen
Met je lidmaatschapspas kun je onbeperkt tennis en padel spelen op onze buitenbanen. Incidenteel kunnen banen gesloten zijn bij activiteiten of in verband met sneeuw. Hoe dit werkt kun je lezen in ons baanreglement, hierin staan ook de typische tennisgewoonten beschreven. Naast het baanreglement hebben we ook een huishoudelijk reglement. Beide kun je nalezen op deze pagina.

KNLTB Club APP
Wij maken als vereniging gebruik van de KNLTB Club app. De app kun je downloaden voor Android en IOS op www.knltb.club/app. In de Club App kun jij een baan reserveren. Dit kan tot 1 week vooruit. Verder kun jij hier tennismaatjes vinden en kunnen we clubinformatie met je delen via de App.

Functionaliteiten Club app

  • Clubnieuws; belangrijkste nieuwsberichten zijn zichtbaar in de app
  • Clubagenda en evenementen; je krijgt een overzicht van aankomende evenementen in een
  • overzichtelijke clubagenda.
  • Tennismaatje zoeken; met maatjes kunnen leden binnen onze club elkaar vinden en uitnodigen om te
  • tennissen.
  • Afhangen; reserveer je baan middels onze Club app.

Thuis baan reserveren
Door corona is het verplicht om vooraf thuis een baan te reserveren. Dat kan met behulp van de KNLTB Club app. Je mag alleen met reservering naar de baan toekomen. En je moet na het spelen gelijk weer naar huis. Op dit moment zijn er geen toeschouwers welkom op het tennispark

Toegang tot het tennispark
Doordat de Match door de Coronamaatregelen is gesloten kan het zijn dat het hek is gesloten. Dan is het handig om een keycard te hebben om het hek en de deur te kunnen openen. Deze kun je aanschaffen op vertoon van je lidmaatschapspas via Vechtdal Tennis (op de baan of app/bel Paul Meijerink 06-21914535) of via onze voorzitter Jacobine Tinselboer. Ze is te bereiken via mail voorzitter@tchardenberg.nl of op 06-22847445)

Verlichting banen 
De bediening van de verlichting bevindt zich in de hal en in de kantine. Lees van te voren de instructie goed door! Slechts één keer drukken om lamp uit of aan te zetten en zet alleen die verlichting aan van de baan waarop je zelf gaat spelen en ben je uitgespeeld en komt er niemand na je? Doe dan de lichten weer uit. Vertrek jij als laatste en zie je dat er verlichting is blijven branden, doe dan alles uit. Het is onze club. Samen zorgen we dat we de kosten zo in de grip houden, ook wel net zo duurzaam!

Gebruik banen (slepen, slecht weer)
Alle banen (buiten- en binnenbanen) moeten na iedere partij worden geveegd, in cirkels, van buiten naar binnen. Hiermee worden de korrels die tijdens het spelen naar de buitenranden verschuiven weer terug geveegd naar het midden van de baan.
Let op: als het regent mogen de buitenbanen juist niet geveegd worden!

Toss/competitie/activiteiten
Er wordt veel georganiseerd voor onze leden. Via de Club App, website en nieuwsbrief informeren wij over alles wat wij organiseren.

Maak kennis met tennis
Wil je iemand kennis laten maken met tennis? Dat kan! Schrijf hem/haar in als introducé. Dit moet online voordat je gaat spelen. Dit kun je doen via aanmelding op deze pagina. Het kennismaken is gratis! Je mag iemand drie keer gratis meenemen.

Nieuwsbrief
Maandelijks ontvang je onze digitale nieuwsbrief. Naast het laatste nieuws vanuit het bestuur en de commissies, kun je hier lezen over gehouden en toekomstige activiteiten.

Website / Facebook / Instagram
Informatie en laatste nieuwtjes kun je gemakkelijk nakijken op de website. Ook zijn we actief op Facebook en Instagram. Alsje ons volgt ben je altijd op de hoogte.

Vrijwilligers
Het bestuur en de commissies van Tennisclub Hardenberg draaien volledig op vrijwilligers. Naast het dagelijks bestuur zijn de commissies: Tenniszaken, Jeugdzaken, 50+, Onderhoud, Padel, Prestatie, Sponsoring en Communicatie in de weer om onze tennisclub draaiende te houden. Samen maken wij onze club. Vind je het leuk om te helpen? Laat dan je gegevens op onze vrijwilligerspagina achter.

De Match
De Match is de thuisbasis van tennisclub Hardenberg. Het beheer is in handen van Matchpoint Catering. De Match is telefonisch bereikbaar op 0523-267257.

Tennis- en padeltrainingen
Om (beter) te leren tennissen hebben wij in Vechtdal Tennis een partner. Vechtdal Tennis is gevestigd op de Boshoek. Bij Vechtdal Tennis werken KNLTB gediplomeerde trainers. Zij verzorgen tennis- en padeltrainingen. Je kunt bij hun terecht voor groepslessen. Ook privétrainingen zijn mogelijk. Bel of app Paul Meijerink voor meer informatie 06-21914535 of kijk op www.vechtdaltennis.nl

Clubkleding
We hebben een eigen lijn in clubkleding. Deze HEAD lijn (blauw/wit) is te koop bij Prins Sport in Hardenberg. Op de pagina clubkleding kun je de hele clublijn bekijken.