Image title

Voorzitter verwelkomt het 1000e lid van TPC Hardenberg

Onlangs werd het 1000e lid, Simone Wijnholt, van TPC Hardenberg in het zonnetje gezet (hoewel het al donker was). Onze club is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit leidt ook tot plannen voor uitbreiding van het aantal banen, met name de padelbanen genieten een fors gegroeide populariteit.

 

Historie
Tennis- en Padelclub Hardenberg is een vereniging met veel historie. Op 30 juni 2016 is de nieuwe tennisclub ontstaan vanuit een fusie tussen twee Hardenbergse verenigingen. Er wordt in Hardenberg al getennist vanaf 1930. Vanaf voorjaar 2017 kunnen we tennissen op een prachtig nieuw tennispark met maar liefst 10 tennisbanen en 2 padelbanen buiten. Bovendien hebben we ook 3 tennisbanen binnen waar we bij activiteiten naar uit kunnen wijken en waar iedereen een baan kan huren.

Tennissen / Padellen
Met je lidmaatschapspas kun je onbeperkt tennis en padel spelen op onze buitenbanen. Incidenteel kunnen banen gesloten zijn bij activiteiten of in verband met sneeuwval. Hoe dit werkt kun je lezen in ons baanreglement, hierin staan ook de typische tennisgewoonten op de baan beschreven. Naast het baanreglement hebben we ook een huishoudelijk reglement. Beide kun je nalezen op deze pagina.

KNLTB Club APP
Wij maken als vereniging gebruik van de KNLTB Club app. De app kun je downloaden voor Android en IOS op www.knltb.club/app. In de Club App kun jij een baan reserveren. Dit kan tot 1 week vooruit. Verder kun jij hier tennismaatjes vinden en kunnen we clubinformatie met je delen via de App.

Functionaliteiten Club app

  • Clubnieuws; belangrijkste nieuwsberichten zijn zichtbaar in de app
  • Clubagenda en evenementen; je krijgt een overzicht van aankomende evenementen in een overzichtelijke clubagenda.
  • Tennismaatje zoeken; met maatjes kunnen leden binnen onze club elkaar vinden en uitnodigen om te tennissen.
  • Afhangen; reserveer je baan middels onze Club app.

Thuis een baan reserveren
Je kunt vooraf thuis een baan reserveren. Dat kan met behulp van de KNLTB Club app.

Verlichting banen 
De bediening van de verlichting bevindt zich in de hal en in de kantine. Lees van te voren de instructie goed door! Slechts één keer drukken om een lamp uit of aan te zetten en zet alleen die verlichting aan van de baan waarop je zelf gaat spelen en ben je uitgespeeld en komt er niemand na je? Doe dan de lichten weer uit. Vertrek jij als laatste en zie je dat er verlichting is blijven branden, doe dan alles uit. Het is onze club. Samen zorgen we er zo voor dat we de kosten in de grip houden, en dat is ook wel zo duurzaam!

Gebruik banen (slepen, slecht weer)
Alle banen (buiten- en binnenbanen) moeten na iedere partij worden gesleept, in cirkels, van buiten naar binnen. Hiermee worden de korrels die tijdens het spelen naar de buitenranden verschuiven weer terug gesleept naar het midden van de baan.
Let op: als het regent of de banen erg nat zijn mogen de buitenbanen juist niet gesleept worden!

Toss/competitie/activiteiten
Er wordt veel georganiseerd voor onze leden. Via de Club App, website en nieuwsbrief informeren wij over alles wat wij organiseren.

Maak kennis met tennis
Wil je iemand kennis laten maken met tennis? Dat kan! Schrijf hem/haar in als introducé. Dit moet online voordat je gaat spelen. Dit kun je doen via aanmelding op deze pagina. Het kennismaken is gratis! Je mag iemand drie keer gratis meenemen.

Nieuwsbrief
Periodiek ontvang je onze digitale nieuwsbrief. Naast het laatste nieuws vanuit het bestuur en de commissies, kun je hier lezen over gehouden en toekomstige activiteiten.

Website / Facebook / Instagram
Informatie en laatste nieuwtjes kun je gemakkelijk nakijken op de website. Ook zijn we actief op Facebook en Instagram. Als je ons volgt ben je altijd op de hoogte.

Vrijwilligers
Het bestuur en de commissies van Tennisclub Hardenberg bestaan volledig uit vrijwilligers. Naast het dagelijks bestuur zijn de commissies: Tenniszaken, Jeugdzaken, 50+, Onderhoud, Padel, Prestatie, Sponsoring en Communicatie in de weer om onze tennisclub draaiende te houden. Samen maken wij onze club. Vind je het leuk om te helpen? Laat dan je gegevens op onze vrijwilligerspagina achter.

De Match
De Match is de gezellige thuisbasis van tennis- en padelclub Hardenberg. Het beheer is in handen van Jan en Marley Meier. De Match is telefonisch bereikbaar op 0523-267257 of via info@de-match.nl.

Tennis- en padeltrainingen
Om (beter) te leren tennissen hebben wij in Vechtdal Tennis een partner. Vechtdal Tennis is gevestigd op de Boshoek. Bij Vechtdal Tennis werken KNLTB gediplomeerde trainers. Zij verzorgen tennis- en padeltrainingen. Je kunt bij hen terecht voor groepslessen. Ook privétrainingen zijn mogelijk. Bel of app Paul Meijerink voor meer informatie 06-21914535 of kijk op www.vechtdaltennis.nl

Clubkleding
We hebben een eigen lijn in clubkleding. Deze REECE lijn (blauw/wit) is te koop bij Prins Sport in Hardenberg. Op de pagina clubkleding kun je de hele clublijn bekijken.