Image title

Padel spelen

De snelst groeiende nieuwe racketsport in Nederland speel je ook in Hardenberg. We hebben de beschikking over twee padelbanen! En dat is heel bijzonder. We zijn namelijk de enige tennisclub in de omgeving met padelbanen.

Wat is Padel?
Padel is een combinatie van squash en tennis. Je speelt het met z’n vieren, twee tegen twee. Op de film die hieronder in een link is opgenomen worden de spelregels uitgelegd. Padel speel je buiten op een speciale baan. Ook ’s avonds kan er worden gespeeld.

Hoe speel je Padel?
Padel is een combinatie van verschillende racketsporten. Het formaat van het speelveld ligt tussen een tennis- en squashbaan. Het racket is kleiner dan een tennisracket en de padelbal is iets groter en zwaarder dan de tennisbal.
Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels. De bal mag na de grond geraakt te hebben de wand raken en mag vervolgens ook via de wand weer over het net worden gespeeld. De bal is uit als de wand geraakt wordt zonder dat de bal de grond heeft geraakt. Er wordt onderhands met stuit geserveerd, waarna hij diagonaal naar het ontvangende servicevak geslagen wordt. Na de stuit mag hij wel de glaswand raken maar niet het gaas.

De puntentelling is net als die van het tennis; 0, 15, 30, 40 gelijk, voordeel, game. En er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen sets. Er wordt gespeeld met een padelracket, voorzien van een ongelimiteerd aantal gaten en een koord voor om de pols, en een padelbal.

Competitie
Ook bij padel wordt er competitie gespeeld, en kun je dus leuke wedstrijden tegen verschillende deelnemers spelen.

Proberen?
Wil je het een keer proberen? Dat kan héél laagdrempelig. Rackets zijn te huur voor maar 2 euro per racket en woon jij in de omgeving van Hardenberg, dan mag je het wat ons betreft gewoon een keer komen proberen. Vul het registratieformulier in, zodat we weten dat je komt kennismaken!

Wil je meer weten? Bekijk dan deze film of zoek op internet naar Padel. We hopen je snel te ontmoeten op de padelbaan!