Tennis historie en nu.
Tennis is een balsport voor twee spelers (enkelspel) of paren (dubbelspel), waarbij een bal van gemiddeld 67 mm diameter (meestal geel met witte lijn) met een racket over een net gespeeld moet worden.

Tennis werd in de late middeleeuwen door de elite gespeeld. In zijn hedendaagse vorm stamt het uit Frankrijk en wordt het gespeeld sinds 1873. De naam is afgeleid van het Franse woord "tenez!" – in het Nederlands: "pak aan!".

Bij tennis moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) worden geslagen. Het doel is om het de tegenstander(s) onmogelijk te maken de bal op dezelfde wijze terug te slaan. De sport wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend. Tennissers zijn over het algemeen lid van tennisverenigingen. 

Tennis in Nederland
De Nederlandse overkoepelende organisatie voor de tennissport is de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). Tennis is groot in Nederland. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan. Iedereen kan leren tennissen, tennis is gezellig, het biedt voldoende uitdaging, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden en bovenal je kunt het toch op hele hoge leeftijd blijven doen.

Altijd en overal
We tennissen niet alleen op ons op de club. Maar dat kunnen we op straat, op school en op vakantie. Tennissen kun je altijd en overal en wanneer jij dat wilt. Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Het kan allemaal.

Uitdagend
Tennis daagt uit en motiveert. Door de tennissen, verleg je je grenzen en verbeter je jezelf keer op keer. Dat werkt verfrissend en zorgt voor een positieve spanning.

Gezellig
Elke week op een avond met je vrienden of vriendinnen een potje tennissen, met je competitieteam in de auto naar een vereniging verderop of even in de kantine napraten na de training; dat is tennis. Door zijn omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis dan ook als geen andere sport mensen verbinden en verenigen. Ook door het karakter en de cultuur van de sport, verbindt tennis. Hoe hard het er op de baan ook aan toe kan gaan, een hand na de wedstrijd en een drankje drinken met je tegenstander, dat is bij tennis heel normaal.

Gezondheid
Wist je dat tennis een hele gezonde sport is? Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:
• Slanker zijn
• Meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten)
• Meer ‘goede’ cholesterol (HDL) hebben
• Sterkere botten en spieren hebben
• Een betere conditie hebben

Doe je ook mee?
Ontdek hoe leuk tennis is en kijk verder op onze website. We hopen je snel op onze banen te  mogen begroeten. 
De spelregels voor het tennisspel vindt je via deze link.