Steeds meer ouderen willen blijven sporten, maar doen het niet (meer). Dit komt niet alleen door fysieke ongemakken, maar vooral ook door onvoldoende passend aanbod. Als je ouder wordt benader je sport en bewegen op een andere manier. Het gaat dan niet altijd persé om winnen, maar juist om anderen te ontmoeten en om mee te doen. Daarom zijn het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB OldStars tennis gestart en hier doen wij als TPC Hardenberg ook aan mee
 
Plezier op de baan tot op latere leeftijd
OldStars tennis is geschikt voor ouderen vanaf 60 jaar die op gezonde manier (weer) willen bewegen op de tennisbaan. Met OldStars tennis blijf je in beweging en beleef je de sociale voordelen van het verenigingsleven tot op hoge leeftijd. We hebben ook nu al veel leden die de 80 jaar zijn gepasseerd.
 
Aangepaste tennisvorm
Dat tennis een sport is welke je je hele leven lang kunt beoefenen, bewijst OldStars tennis. De aangepaste spelvorm zorgt ervoor dat je tot op late leeftijd plezier ervaart op de baan.
Bij OldStars tennis speel je volgens de bekende tennisspelregels, maar met de volgende aanpasmogelijkheden:
  • dubbelspel op enkelveld
  • derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games)
  • onderhands serveren
  • de bal mag twee keer stuiteren
  • 40-40 = winnend punt
  • set = 4 gewonnen games, bij 3-3 volgt een tiebreak
OldStars tennis wordt gespeeld met een groene bal. Dit is een aangepaste zachtere tennisbal, waardoor je meer tijd hebt om naar de bal te bewegen.
 
Fit en sociaal actief
Bij OldStars tennis bestaat de training uit een warming-up en verschillende beweegvormen aangepast op de leeftijd. Op deze manier tennis je én werk je tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek. Naast bewegen staat bij OldStars tennis ook het ontmoeten van anderen en sociaal contact centraal.
 
Professionele begeleiding
Tijdens de trainingen word je professioneel begeleid door een OldStars trainer/begeleider.
 
Programma
Inloop met koffie en/of thee
Aan de slag met OldStars tennis
OldStars warming-up en beweegvormen
Gezellige afsluiting met elkaar
 
Doe je ook mee?
Ben je enthousiast geworden? Super! We informeren je graag zodra we meer weten. We kunnen nu nog niet starten door de geldende coronamaatregelen, maar je kunt wel alvast je gegevens doorgeven. Wij laten dan van ons horen zodra we weten wanneer van start gaan. Laat een berichtje achter bij de trainer per mail, telefoon of WhatsApp.
Mail info@vechtdaltennis.nl of app naar 06-21914535.